paviljon cvijeta zuzuric

IN MEMORIAM Југослав Оцокољић 1951-2019

20 Mart 2019

Komentari (4)

 


Komentari (4)
Ostavi komentar
Vesna Greska
01 April 2019, 20:01
Veliki umetnik, ikonopisac, darodavac,pisac, profesor I covek , otisao je a da to medijski nije propraceno. Mi njegovim ucenici cemo GA zauvek sa zahvalnoscu I ljubavlju pamtiti I pokusati da opravdamo cast I srecu da nas je on ucio ikonopisanju.vecna Slava I Hvala dragi Profesore.
Sonja A. Todorović
01 April 2019, 21:01
Veliki je gubitak kada nas napuste stvaraoci kakav je bio prof. Jugoslav , ali ostavio nam je dela koja odišu umnošću istinskog hrišćanina preko kojih će nastaviti da prenosi iskonsko poimanje ikonopisa kojim je za života, svoje učenike uputio kako da se slikanjem svetaca uznose, uzdižu sebe i svoj duh i to dele sa drugim ljudima. Neka mu je večna hvala i slava.
Damjan Đorđević
02 April 2019, 22:02
Hladan januar 2017. bez snega. Pomalo vetrovito veče tog 17.januara... U dvorištu Studenjaka gledam naizgled neprimetnu, no zapravo do granica mističnog upečatljivu ličnost kako polako, sa cigaretom, u dugom do zemlje kaputu i korpom sa točkićima, hoda i odlazi u tamu ogromnih, starih crnih lipa... Ličnost kao iz nekog romana Dostojevskog. Prosto mi se nameće misao da to tako zapravo izgleda umetnik, istinski umetnik... Skromno, veličanstveno, dostojanstveno, nenametljivo... Večan mu spomen!
Milica Đorđević
26 April 2019, 18:26
Bio je najveći prijatelj i dobrotvor! Neka ga anđeli, nalik onima koje je stvarao na svojim slikama,čuvaju i u večnom životu.

Ime i prezime

Komentar