paviljon cvijeta zuzuric

Изложба Ђорђа Прудњикова у Галерији УЛУС

31 Maj 2019

Komentari (0)

Отварање изложбе је у среду 5. јуна 2019. у 19 часова у Галерији УЛУС

 

Поштовани,

Позивамо вас на изложбу слика Ђорђа Прудникова (1939-2017), која се отвара 5. јуна 2019. у 19 часова у галерији УЛУС.

 

 Ђорђе Прудников је руско-српски сликар. Постхумног изложбом у галерији Удружења ликовних уметника Србије публика ће моћи да види избор из његовог целокупног опуса. На тај начин, моћи ће да се испрати генеза стилска и поетска, и условно речено,  у мањем опсегу сагледа његово целокупно дело.

Прудников је је у свом делу уважавао старе мајсторе и на традицији најбољег европског сликарског рукописа однеговао своју поетику. Следивши свој инстикт, он се определио за портрет као преовлађујући ликовни садржај у свом стваралаштву. Изградио је  препознатљив стил, стил у коме светлост и сенка граде фабулу дела. Лица је моделовао  сенком, сенка је та која призор умирује, даје му динамику и чини га визуелно атрактивним. Како је сам говорио жалио је што нема привилегију као стари мајстори да портретише модел уживо већ је за предложак користио фотографије. Сликао је познате личности али и оне који су му били блиски.

Биографија: Рођен је у Ужицу 1939. Завршио је Академију примењених уметности у класи проф. Михаила Петрова. Након дипломирања посветио се индустријском дизајну. Најпре се у Бечу посвећују дизајну стакла, а потом одлази у Италију, где 1968. где добија награду и стипендију на међународном конкурсу за нове идеје у намештају.

Изложба се одржава до 11. јуна.

Радно време галерије:

Понедељак - субота: 10-20 часова 


Komentari (0)
Ostavi komentar

Ime i prezime

Komentar