paviljon cvijeta zuzuric

Изложба Катарине Рогановић у Малој сали УП

25 Februar 2019

Komentari (0)

Отварање изложбе је у четвртак 28. Фебруара у 19 часова у Малој сали УП "Цвијета Зузорић"

Поштовани,

 

Позивамо вас на изложбу Катарине Рогановић, под називом „Музеј изгубљеног детињства“, која се отвара у четвртак, 28. фебруара 2019. у 19 часова у Малој сали Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић“.

 

По речима ауторке, овај вишемедијски рад, настао је као резултат истраживања на тему страдања деце у логорима у НДХ. Изложба се састоји од три сегмента који кроз међусобну кореспонденцију имају за циљ да обједине главне мотиве: суочавање, пролазност, сећање и то кроз видео рад, просторну инсталацију и документарни део.

 

Биографија: Тренутно је докторант на Универзитету уметности у Београду, одсек Вишемедијска уметност. Мастер студије завршила на Факултету примењених уметности, одсек зидно сликарство, а диплому основних студија на истом факултету, на смеру за дизајн ентеријера и намештаја. Излагала је на бројним колективним изложбама у земљи и у иностранству. Усавршавала се стручно у Либану, Португалу и Француској. Као резултат постигнућа истраживања у цртежу, учествовала на бројним колонијама и радионицама. Креативни је директор у уметничкој организацији MEDS (Meetings of Design Students) Tara ground: zero.  Живи и ради у Београду.


Komentari (0)
Ostavi komentar

Ime i prezime

Komentar