paviljon cvijeta zuzuric

Изложба "Нови чланови УЛУС-а"

10 Februar 2020

Komentari (0)

Поштовани,

 

Позивамо вас на изложбу „Нови чланови УЛУС-а“ која се отвара у четвртак, 13. фебруара 2020. године у 19 часова у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“.

 

Пријем у чланство УЛУС-а, најстарије струковно удружење на нашим просторима, најчешће је прва степеница у професионалном животу младих визуелних уметника након завршених студија. Ова пракса потврђена је и крајем прошле године када је расписан конкурс за нове чланове. Од пријављених кандидата, највећи број њих су млади уметници али је неопходно истаћи да међу њима има и појединаца који су деценијама присутни на нашој уметничкој сцени, што потврђује значај ове професионалне верификације. Сви кандидати, како то пропозиције налажу, поред осталог, достављају и одређени број радова на увид а Уметнички савет селектује дела која се презентују јавности.

 

Изложба "Нови чланови УЛУС-а", је изложба на којој учествује 45 уметника, са преко сто радова. Ова изложба прилика је за сагледавање, упоређивање и валоризовање уметничких домета младих аутора из целе земље. Разнородност стилских, поетских и медијских изражајних поља говори о богатству духа и креативности заступљених ствараоца. Изложба пружа одређену „слику“ о тренутној динамици уметничких мисли младих аутора и даје назнаке за могуће правце кретања у којима ће њихова интересовања у будућности бити усмерена.

 

Изложба се одржава до 1. марта 2020. године.

 

Радно време Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић“:

понедељак – петак: 10 до 19 часова

субота и недеља: 10 до 14 часова