paviljon cvijeta zuzuric

Изложба "Нови чланови УЛУС-а 2019"

11 Januar 2019

Komentari (0)

Отварање изложбе је у четвртак 17. Јануара у 19 часова у УП "Цвијета Зузорић"

Поштовани,

Позивамо вас на изложбу „Нови чланови УЛУС-а 2019“ која се отвара у четвртак, 17. јануара 2019. године у 19 часова у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“.

У својој стогодишњој историји, Удружење ликовних уметника Србије, својим изложбама континуирано даје пулс уметничком животу у Србији. Традиционално, излагачки програм УЛУС-а у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“ сваке године започиње изложбом Нови чланови УЛУС-а, која сходно свом карактерупоседује виталност и уноси дах свежине у рецентне уметничке токове.

Пријем у чланство УЛУС-а, најстарије струковно удружење на нашим просторима, најчешће је прва степеница у професионалном животу младих визуелних уметника након завршених студија. Ова пракса потврђена је и крајем прошле године када је расписан конкурс за нове чланове. Од примљених кандидата, највећи број њих су млади уметници али је неопходно истаћи да међу њима има и појединаца који су деценијама присутни на нашој уметничкој сцени, што потврђује значај ове професионалне верификације.

Изложба Нови чланови УЛУС-а 2019. је прилика за сагледавање, упоређивање и валоризовање уметничких домета ствараоца из целе земље. Хетерогеност изложбе је подразумевајућа, као и тенденција да у себи садржи извесна изненађења, односно понуди нова, иновативна решења. Разнородност стилских, поетских и медијских изражајних поља говори о богатству духа и креативности заступљених ствараоца.

Изложба се одржава до 11. фебруара 2019. године.


Komentari (0)
Ostavi komentar

Ime i prezime

Komentar