paviljon cvijeta zuzuric

Изложба слика са ликовне колоније Рибарска бања

26 Novembar 2018

Komentari (0)

Отварање изложбе је у четвртак 29. Новембра у 19 часова у Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић"

Поштовани,

Шаљемо Вам  позивнице за две изложбе које се отварају у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“

1.Позивамо вас на изложбу слика насталих на ликовној колонији Рибарска бања, која се отвара у четвртак, 29. новембра 2018. у 19 часова у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“.

„Бремените деведесете у свом наручју су изнедриле ликовну колонију „Рибарска бања“. Своју традицију ова колонија почела је да гради 1990. године, и од тада до данас се одржава у континуитету. У почетку, за организацију колоније су били задужени Удружење ликовних уметника Алексинца и Рибарска бања, а у међувремену је Рибарска бања преузела комплетну логистику.

Географско подручје Расинског округа у којем се налази Рибарска бања плени природним лепотама и управо је то разлог да ова колонија у фокусу интересовања има пејзаж. Овај жанр код већине уметника, независно од примарне стилске и медијске оријентације, има истакнуто место и у збирци ликовне колоније „Рибарске бање“ је најзаступљени мотив. Изложба у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“ презентује избор радова из колекције колоније а који је тематски посвећен пејзажу, што је за већину учесника и тематски фокус. Бројни су уметници до сада партиципирали на овој смотри, при чему су поједини остали у домену својих препознатљивих поетика, односно предмет њихових ликовних опсервација није пејзаж и зато нису заступљени на изложби. Неки од учесника коју су у својим делима овековечили овај мотив су: Милун Митровић, Божидар Продановић, Слабољуб Чворовић, Божидар Ковачевић, Павле Насковић, Иванка Живковић, Биљана Вуковић, Станка Тодоровић, Мирослав Лазовић, Влада Јанковић, Здравко Вајагић, Хелена Шипек, Радомир Кнежевић, Весна Кнежевић, Мирјана Крстевска и тд. „ Оливера Вукотић, извод из текста у каталогу изложбе.


Komentari (0)
Ostavi komentar

Ime i prezime

Komentar