paviljon cvijeta zuzuric

Изложба Смиље Иветић у Малој сали УП

15 Oktobar 2018

Komentari (0)

Отварање изложбе је у петак 19. Октобра у 19 часова у Малој сали Уметничког павиљона "Цвијета Зузорић"

Поштовани,

 

Позивамо  вас на изложбу Смиље Иветић, под називом „Причам ти причу" која се отвара, у петак, 19. октобра 2018. у 19 часова у Малој сали Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић“.

На овој изложби Смиља Иветић се београдској публици представља серијом цртежа и слика великог формата. Изложени радови се надовезују на досадашњи опус који је у средишту интересовања имао рефлексију на релацији паганско - хришћанско – савремено. Симболика крилатих, митских бића је један од тематских слојева који заокупља пажњу ове уметнице и што је константа у њеном стваралаштву.  

Како сама истиче „Поигравањем са религиозним представама креирам властити, интимни свет „нових бића“. Радови одају утисак спонтаности, ангажовања и енергичног цртежа који било да се разлива, или је јасан и у виду контуре, отвара свет игре и непосредног дешавања. 
У оваквом експресионистичком духу садржани су јасни мотиви Сунца, крила, глава, ребра... 
Градећи слике од туша, боја или линија ови радови одају специфичан вид витализма сродан „наивности“ дечијег цртежа. Колорит је углавном сведен на основне боје (плава, црвена и жута), док бела боја која је неизоставна постаје обједињујући елемент али и извор светлости, симбол духовне чистоте. 

Биографија: Дипломирала је на Сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду, у класи проф. Слободана Роксандића 2008. Докторирала је на истом факултету, код ментора проф. др. уметности Милете Продановића. Резиденцијално је боравила у Паризу и Барселони. Излагала је у земљи и иностранству. Добитник је награде из фонда мр. Миодрага Јањушевића, академског сликара (2008). Члан је УЛУС-а.


Изложба траје до 31. октобра.

 

Срдачан поздрав


Komentari (0)
Ostavi komentar

Ime i prezime

Komentar