paviljon cvijeta zuzuric

Изложба Вајари Србије - Летњи салон скулптуре 2019

10 Jul 2019

Komentari (0)

Павиљон "Цвијета Зузорић"

 

Четвртак 11. Јул 2019.

20 часова - Промоција каталога

20:30 часова - Свечана додела награда

21 часова - Јосип Пино Иванчић, гост изложбе извешће перформанс 

Позивамо вас да присуствујете свечаној промоцији каталога и додели награда Изложбе вајара/ки Србије 2019 која ће се одржати у четвртак 11. јула у 20 часова у Павиљону "Цвијета Зузорић" на Калемегдану у Београду. Истог дана, у 21 час биће одржан и перформанс уметника из хрватске Јосипа Пина Иванчића под насловом Реквијем за… перформанс.
 
 
Четвртак 11. јул 2019.
20 часова - Промоција каталога
20:30 часова - Свечана додела награда
21 часова - Јосип Пино Иванчић, гост изложбе извешће перформанс
 
 
Изложба је отворена 27. јуна и траје до 21. јула, а после тога се сели у Народни музеј у Панчеву.
 
 Изложба вајара/ки Србије је традиционална годишња изложба ревијалног карактера. На изложби учествује 35 уметника и 37 уметница са својим рецентнијим радовима. Објекти се крећу од малог формата до просторних инсталација. Заступљене су различите технике и материјали, које на иновативан начин истражују поље скулптуре. 
 
 На нашој уметничкој сцени недостају ревијалне изложбе које приказују пресек домаће продукције, па смо решили да попунимо то празно место. Организациони одбор радио је на селекцији радова пристиглих на конкурс поштујући правила струке и без претензија да формулише јединствену концепцију изложбе. Ове године први пут ћемо доделити 3 новчане награде, за сад симболичне, али надамо се да ће у будућности бити простора да оне расту.  Камена колонија и Галерија општине Врачар доделиће још 5 додатних награда за уметнике.
 
Сматрамо да је улога УЛУС-а да понуди простор за репрезентацију релевантних појава на уметничкој сцени у свим областима продукције визуелних уметности. Како ову изложбу организује Вајарска секција изложени радови су у области скулптуре или се баве репрезентацијом форме и облика у простору.
 
 
Срдачно
 
одбор Вајарске секције
 

Komentari (0)
Ostavi komentar

Ime i prezime

Komentar