paviljon cvijeta zuzuric

Изложба Вајари Србије - Вајарске секције УЛУС-а

25 Jun 2019

Komentari (0)

Отварање изложбе је у четвртак, 27. Јуна 2019. године у 20 часова у УП "Цвијета Зузорић"

Поштовани,

 

Позивамо вас на изложбу Вајари/ке Србије“, Вајарске секције УЛУС-а која се отвара у четвртак, 27. јуна 2019. у 20 часова у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“.

 

Ову изложбу организује Вајарска секција УЛУС-а и ове године изложба се одржава осми пут. Чанови Организационог одбора изложбе су:

·       Проф. Др ум. Милица Ружичић

·       Др ум. Невена Поповић

·       Мр ум. Гордана Белић

·       Сања Томашевић

·       Радивоје Марковић

 

На расписани конкурс се јавило преко деведесет уметника а укупан број уметника који ће излагати је 72. Од апосторфираног броја учесника једанаест аутора je по позиву a један уметник је гост из иностранства (Пино Јосип Иванчић).  Уметници различитих генерација, поетика и стилских опредељења учествују на изложби што је чини разнородном и ликовно интриганатном јер сучељава приступе и промишљања. На тај начин публика стиче увид у рецентна кретања у пољу скулптуре. Поред осталих на изложби учествују и:  Радош Антонијевић, Оливера Парлић Карајанковић, Милија Нешић, Дејан Калудјеровић, Горан Деспотовски, Брана Николић, Весна Весић Црнобрња, Александар Јестровић Јамесдин, Ивана Милев, Маја Ракоћевић Цвијанов, Мице Поптсис, Селман Тртовац, Драган Ђорђевић,  Виктор Киш и тд.

 

Након отварања изложбе биће одржан перформанс Селмана Тртовца, а одмах после перформанса наступиће бенд Mistake Mistake.

 

Током изложбе биће организовано неколико догађаја (стручна вођења кроз изложбу, разговор са уметницима, промоција каталога). По први пут жири ће доделити награде, а на свечаном проглашењу добитника биће одржан перформанс Пина Јосипа Иванчића. О свим овим дешавањима, јавност ће бити накнадно обавештена.

 

Изложба се одржава до 21. јула 2019. а након тога изложбу ће моћи да види публика у Панчеву , тачније 23. јула у 19 часова у Народном музеју у Панчеву биће свечано отварање изложбе.


Komentari (0)
Ostavi komentar

Ime i prezime

Komentar