paviljon cvijeta zuzuric

Лауреат Јесење изложбе 2018

02 Novembar 2018

Komentari (0)

Проглашен Лауреат Јесење изложбе

Поштовани пријатељи,


Обавештавамо вас да је синоћ, 1. новембра 2018, у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“, на отварању УЛУС-ове Јесење изложбе проглашен лауреат изложбе - Горан Чпајак. 


Жири у саставу: историчар уметности Саво Поповић и председник жирија, сликарка Анђелка Бојовић и члан УС, вајарка Весна Ристовски и члан УС, графичар Слободан Кузмановић члан УО и графичар Бојан Оташевић члан УО, су након детаљног прегледа изложених радова донели једногласно одлуку да лауреат Јесење изложбе 2018. године буде Горан Чпајак.

Награђени рад Горана Чпајка је „Плетеница“ 2017, метал, 200 x 300цм.

Жири је оценио да је Плетеница смео подухват савременог израза. Горан Чпајак је по мишљењу жирија зналачки искористио индустријски материјал створивши упечатљиво дело. Рељеф-скулптура сугерише снажан продор у простор. И на особен начин ово монументално дело хвата и отпушта светлост чиме ствара пулсирање енергије.

Горан Чпајак је рођен у Пријепољу 1963. Дипломирао је на Факултету примењених уметности - одсек за скулптуру, 1988 године. Члан УЛУС-а од 1988. Усавршавао се у Италији. Тренутно ради на Факултетупримењених уметности у Београду, као редовни професор на одсеку Примењено вајарство. Приредио је бројне самосталне изложбе у земљи и иностранству. Добитник је престижних награда у земљи и иностранству. Учетвовао је на бројним међународним симпозијумима. Скулптуре у јавном простору налазе се у (избор): Србија, Француска, Италија, Тајван, Египат,  Кина, Јужна Кореја, Португалија, Канарска ОстрваХрватска,ТурскаРумунија. Дела му се налазе у фундусу многих приватних и јавних колекција широм света.

У прилогу је достављена фотографија награђеног рада.

 

Срдачан поздрав


Komentari (0)
Ostavi komentar

Ime i prezime

Komentar