paviljon cvijeta zuzuric

Новогодишња колективна изложба у Галерији УЛУС

10 Decembar 2018

Komentari (0)

Отварање изложбе је у среду 12. децембра у 19:30 часова у Галерији УЛУС

Поштовани,
 
Позивамо вас на свечано отварање "Новогодишње колективне изложбе" у организацији Галерије О3ОН, Културфорума ОДКР и Галерије ШТАБ, у галерији УЛУС, у среду 12.12.2018. године у 19:30х у Галерији УЛУС. 
 
 У среду 12.12.2018. у 19:30 сати у Галерији Улус-а  у Кнез Михаиловој улици, биће отворена "Новогодишња колективна изложба" слика и скулптура, на којој ће бити представљени радови 10 аутора, "звезда" домаће уметничке сцене, који су у протеклој години освојили значајне награде и забележили велике успехе излажући на самосталним и колективним изложбама у земљи и иностранству.
 
Публика ће имати прилику да од 12. до 18.12.2018. године погледа радове: Славимира Стојановића, Александра Тодоровића, Вука Вучковића, Тадије Јаничића, Миће Стајчића, Николе Велицког, Таре Родић, Радета Тепавчевића, Драгана Радовића и Јошкина Шиљана. Већина радова ће бити премијерно приказана у Београду.
 
Радно време Галерије УЛУС је од 10 до 20 сати, сваког дана сем недеље.
 
ОРГАНИЗАТОРИ ИЗЛОЖБЕ: Галерија О3ОН, Културфорум ОДКР и Галерија ШТАБ уз подршку УП Славимо уметност.
 
О ИЗЛОЖБИ: Новогодишњи празници нам доносе украшене улице и излоге, распродаје, свечане тренутке и радости,али такође и размишљања о нашој личној и колективној стварности. О томе што је учињено или није учињено, као и о ономе што нас очекује или што прижељкујемо. У калеидоскопу шаренила светлуцавих новогодишњих декорација и веселих пијанки оваква ламентирања и сањанрења, која употпуњују доживљај новогодишњег славља и еуфорије, често попримају гротескене или хумоиристичне облике. Изложба настоји да обухвати ову новогодишњу атмосферу специфичном уметничком рефлексијом која на ведар и хумористички начин дотиче озбиљне теме и узнемирујуће дубине наше колективне и личне стварности.
 
Изложба представља радове еминентних ауторе млађе и средње генерације, који су у овој години имали значајне успехе и врло запажене самосталне и колетивне изложбе. Окупљени аутори представљају формално различите приступе и ликовне језике али деле интересовање за анализу и критику личног и друштвеног живота какав се испољава у градској свакодневици са свим својим баналностима и сложеностима. Прилазећи углавном са ведре хумористичке стране, они задиру у дубину проблематике савременог урбаног живота при чему се и сама њихова дела постепено откривају као гротескна, узнемирујућа и не толико ведра - као на први поглед.

Komentari (0)
Ostavi komentar

Ime i prezime

Komentar