paviljon cvijeta zuzuric

Промоција новог броја часописа "Ликовни живот" у Галерији УЛУС

09 Januar 2019

Komentari (0)

Петак 11. Јануара  у  12 часова

Позивамо Вас на промоцију новог броја часописа “Ликовни живот” која ће бити уприличена

у петак , 11. јануара у 12.00 часова

у Галерији УЛУС-а , Кнез Михаилова 37, Београд

 

На промоцији ће говорити  уредништво у саставу Здравко Вучинић- главни уредник, Оливера Гаврић Павић-оперативни уредник и Петар Вујошевић
Поред уредништва на промоцији ће говорити и председница Друштва ликовних и примењених уметника Земуна, сликарка Јагода Живадиновић.

 Двоброј 153/154 је штампан на 80 страна, са једном четвртином колорних. Уредништво се потрудило да нови број обухвати све релевантне догађаје ликовног живота у 2018, па чак и на неке из 2017. који су изостали у претходном броју. Овим двобројем се уједно обележава 30 година постојања овог јединственог часописа. Због тога се у њему налази јубиларни додатак  “Ликовни живот- 30 година трајања, 1988-2018”,  који садржи неколико интервјуа са значајним личностима из историје часописа. У овом додатку је и омаж оснивачу часописа новинару Братиславу Љубишићу.

На промоцији ће биће уручена “Награда часописа Ликовни живот  за ликовну критику”  аутору који је најбоље одговорио на пропозиције конкурса објављеног прошле године.  Награда  је основана са циљем да подстакне развој критичке мисли и писања краћих, сажетих форми ликовне критике, која је данас готово замрла. 

Додељује се једном годишње за критичке приказе изложби ликовних и примењених уметника током текуће године на територији Србије и намењена је историчарима уметности и  ликовним критичарима млађе и средње генерације до 40 година старости.

 


за часопис "Ликовни живот"

оперативнa уредница

Оливера Гаврић Павић, 064 42 45 177

 

Друштво ликовних и примењених уметника Земуна

11080 Земун, Кеј ослобођења 8

 тел. 011 2612 023


 

Komentari (0)
Ostavi komentar

Ime i prezime

Komentar