paviljon cvijeta zuzuric

Стручно вођење кроз изложбу „Историјски моменти из живота Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић“ 1928-1945.“

09 Januar 2019

Komentari (0)

Субота  12. Јануар 2019. у 13 часова у  Галерији УЛУС

Удружење ликовних уметника Србије вас позива на стручно вођење кроз изложбу којом се обележава деведесет година од отварања првог наменског изложбеног простора на нашем географском поднебљу, Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић“. Кроз изложбу води историчарка уметности и ауторка изложбе Оливера Вукотић, у суботу 12. јануара 2019. у 13 часова у галерији Удружења ликовних уметника Србије, Кнез Михаилова 37. 

На изложби „Историјски моменти из живота Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић“1928-1945.“ поред документарне грађе, изложено је и неколико ремек дела, као и два  видео записа, један о Браниславу Нушићу, иницијатору идеје о подизању Павиљона и најстарији филмски записи направљени у овом дому уметности. Фокус изложбе је на изложбеном програму који се одржавао од 1928. до 1945. године у Павиљону.

Кроз документарни материјал, фотографије и другу грађу, публици је предочено рађање идеје о оснивању Павиљона коју је 1922. дао тадашњи начелник Уметничког одељења Министарства просвете Бранислав Нушић, једна од најзначајнијих личности свога времена. Пут од идеје, до отварања Павиљона, реализовани изложбени програм као и најзначајнији моменти из уметничког живота на нашим просторима у периоду до 1945. су анализирани и представљени кроз изложбу и пратећи каталог.

Изложба се одржава до 22. јануара 2019.

Срдачан поздрав


Komentari (0)
Ostavi komentar

Ime i prezime

Komentar