paviljon cvijeta zuzuric

ULUS u doba društvenog distanciranja - prelazak u etar

21 Mart 2020

Komentari (0)

ULUS U DOBA DRUŠTVENOG DISTANCIRANJA: PRELAZAK U ETAR

 

Uvođenje vanrednog stanja radi prevencije širenja kornavirusa bitno je izmenila odvijanje svih aktivnosti u javnom i privatnom sektoru. ULUS je takođe od ponedeljka 16. marta objavio prekid rada na svoje dve lokacije, u Galeriji ULUS i Paviljonu Cvijeta Zuzorić, čime se obustavlja izložbeni program, ali i rad administrativnih i tehničkih službi.

 

Međutim, u kratkom vremenu uspeli smo da se reorganizujemo, i damo kontinuitet osnovnim organizacionim aktivnostima, natavljajući sa praksom redovnih sednica organa i tela i administrativnim poslovima koliko je to u ovim okolnostima moguće, sa privatnih lokacija putem interneta.

 

Držeći da u ma kakvim uslovima, umetnost kao društveno orijentisana i humanistička delatnost, ne može i ne treba da stane, želimo takođe da najavimo našu nameru u održavanju kontinuiteta programa i njegovo izmeštanje na internet/digitalnu platformu.

 

Umetnici i organizatori programa koji imaju utvrđene termine za  predstojeći period najavljenog vanrednog stanja biće u najkraćem roku kontaktirani od strane Umetničkog saveta radi konsultacije vezane za odloženo fizičko i/ili virtuelno iskorištavanje svojih termina.

 

Ovaj privremeni prelaz ULUS-a na digitalnu platformu, vidimo kao otvaranje novog i izazovnog prostora za umetničko delovanje, koji ima mogućnost da uključi i veći broj umetnika i korisnika.

 

Stoga ovom prilikom, dok još pripremamo novi izmešteni program pozivamo sve zainteresovane članove da se priključe radnom timu koji će raditi na omogućavanju digitalne ULUS platforme, koji se upravo formira.

 

Pišite nam na: ulusuvazduhu@gmail.com

 

Takođe želimo da obavestimo da zajedno sa drugim strukovnim udruženjima aktuelno ulažemo napore u postavljanju zahteva za priznavanje određenih olakšica za samostalne umetnike u narednom periodu trajanja vanrednih mera, a o čemu će biti više informacija u doglednom periodu.

 

Umetnicima starijim od 65 godina, a kojima je potrebna pomoć pri nabavci živežnih potrepština, materijala za rad ili lekova, šetanju kućnih ljubimaca - stojimo na raspolaganju. Javite se na 063 - 558 - 038, Aleksandriji a ona će dalje da rasporedi po zonama ko će konkretno da Vam pomogne. 

 

Ovo bi podrazumevalo da se ljudi dobrovoljno jave ko u kojem naselju i može da pomogne i da ostave svoj kontakt.

 

Do daljnjeg, srdačni pozdravi,

 

ULUS, krizni tim


Komentari (0)
Ostavi komentar

Ime i prezime

Komentar