paviljon cvijeta zuzuric

Izložba

24.05.2018. - 08.06.2018.

Поштовани,


Позивамо вас на изложбу „Лауреати Салона у октобру“, која се отвара у четвртак, 24. маја 2018. у 19 часова, у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“.


Прошле године УЛУС је иницирао и заједно са УЛУПУДС-ом, приредио изложбу „Салон у октобру“. Овом изложбом започета је пракса организованог окупљања стваралаца из домена ликовних и примењених уметностиИстовременим презентовањем креативних потенцијала уметника различитих примарних опредељења, а која су у основи сродна, остварује се непосредан увид у опште токове и развој свих видова визуелне уметности, што је и постулат изложбе „Салон у октобру“. Лауреати на изложби „Салон у октобру“ су:

Велика награда за област ликовних уметника додељена је Сретку Дивљану и Марији Кнежевић;

 

Велика награда за област примењених уметности додељена је Бранимиру Карановићу и Десимиру Денићу;

 

Похвала је  припала Јелић Јовану;

- Награду публике добио је Коцић Иван.


Више информација о изложби налази се у прилогу.


Срдачан поздрав

 

 

 

Поштовани,

 

Позивамо вас на изложбу „Лауреати Салона у октобру“, која се отвара у четвртак, 24. маја 2018. у 19 часова, у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“.

 

Прошле године УЛУС је иницирао и заједно са УЛУПУДС-ом, приредио изложбу „Салон у октобру“. Овом изложбом започета је пракса организованог окупљања стваралаца из домена ликовних и примењених уметности. Истовременим презентовањем креативних потенцијала уметника различитих примарних опредељења, а која су у основи сродна, остварује се непосредан увид у опште токове и развој свих видова визуелне уметности, што је и постулат изложбе „Салон у октобру“. Лауреати на изложби „Салон у октобру“ су:

 

- Велика награда за област ликовних уметника додељена је Сретку Дивљану и Марији Кнежевић;

 

- Велика награда за област примењених уметности додељена је Бранимиру Карановићу и Десимиру Денићу;

 

- Похвала је  припала Јелић Јовану;

 

- Награду публике добио је Коцић Иван.

 

Десимир Денић, Сретко Дивљан, Јован Јелић, Бранимир Карановић, Марија Кнежевић и Иван Коцић су аутори који су понели ласкава признања изложбе „Салон у октобру“. Њихова заједничка изложба направљена је непуних годину дана након одржавања изложбе „Салон у октобру“, а са намером да се широј јавности и стручној публици у сажетом обиму пружи могућност да на једном месту сагледају међусобну интеракцију ликовних и примењених уметности, али и да се потврде валоризовани уметнички домети лауреата. Различита поља деловања награђених аутора ову изложбену целину учинила су визуелно занимљивом али и интригантним амбијентом који је састављен од шест сегмената. Сваки лаурат на изложби је представљен са одређеним бројем дела која пусирају особеном енергијом, енергијом која њихов уметнички стил чини аутентичним. Њихова естетска опредељења, као и техничке вештине које имају изузетну важност у сфери примењених уметности у пуној мери су дочарали уметничку сцену чија виталност потврђује значај организовањем изложби овог  карактера. 

 

Изложба траје до 8. јуна 2018.

 

Радно време Уметничког павиљона "Цвијета Зузорић":

Понедељак-субота од 10 до 19 часова

Недеља: од 10 до 14 часоваNajave izložbi