paviljon cvijeta zuzuric

Izložba članova Kluba veterana ULUS-a

04.05.2018. - 15.05.2018.

Poštovani,

 

Pozivamo vas na izložbu članova Kluba veterana ULUS-a, koja se otvara  u petak, 4. maja 2018, u 19 časova u Maloj sali Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić".

 

Udruženje likovnih umetnika Srbije bezmalo postoji ceo vek (od 1919). NJegovu dugu istoriju obeležile su najznačajnije umetničke ličnosti sa naših prostora. Brojne aktivnosti, delovanja i izložbe članova ULUS-a ispisale su stranice nacionalne istorije umetnosti što svedoči o značaju ovih stvaralaca. Među njima su i članovi „Kluba veterana članova ULUS-a“ koji postoji od 2009. godine. Ovaj klub čine umetnici koji su napunili trideset i pet godina umetničkog staža što jasno ukazuje na njegovo kvalitativno jezgro. Ovi savremenici su obeležili našu recentnu umetnost, dali snažan pečat u decenijama iza nas i ovom izložbom potvrđuju već valorizovane domete. Primarana aktivnost Kluba veterna manifestuje se kroz organizovanje izložbi koje su do sada priređene širom zemlje. 

 

Izložba u Maloj sali Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ je dragocena prilika da se na jednom mestu sagleda aktuelna produkcija ovih autora i na taj način upotpuni „slika“ o njihovom umetničkom opusu. NJihovo delo potvrđuje misao Vasilija Kandinskog da je umetnost duhovni hleb. Ona je nasušna potreba, onaj unutrašnji impuls koji kod umetnika budi najkreativnije i najplemenitije porive, i to se prepoznaje u izloženim radovima. 

 Najave izložbi