paviljon cvijeta zuzuric

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Izložba „OGLEDALA SAMOĆE / od Apstrakcije do stvarAkcije“ Edvine Romanović Hudečkove

02.04.2018. - 15.04.2018.

Poštovani,

 

Pozivamo vas na izložbu „OGLEDALA SAMOĆE / od Apstrakcije do stvarAkcije“ Edvine Romanović Hudečkove koja se otvara u ponedeljak, 2. aprila 2018. u 19 časova u Maloj sali UP „Cvijeta Zuzorić“.  

Vizuelna semiotika izloženih radova referira na priče iz života koje su kao takve svojevrsna riznica emocija. Percepcija opažajne realnosti bazira se na prepoznatljivim formama koje u kontekstu nove, umetničke stvarnosti, dobijaju višeznačna, asocijativna iščitavanja. Na putu umetnosti autorka je inspiraciju crpela od Sezana, Poloka, Mondrijana, Maljevića i Dišana. Na ovoj izložbi, autorka, kako sama ističe, prezentuje : “...trenutak zaustavljenog putovanja i evaluaciju prikupljenih stvarčica, tragova vremena, trajanja i kretanja, sadržaja života koji sam živela i stvarala. Predmeti koje sam doticala i ugradila ih u sliku/predmet, nosioci su moje percepcije, emocije i transakcije/komunikacije između mene, sveta i tebe. U „ogledalima samoće“ ogledaju se lica, oči, moje i tvoje i mi hvatamo trenutak samoće kada su prošlost i sadašnjost u jednom doživljaju  sećanja i  prisustva.“

Izloženi radovi nastali su od 2016. do danas. 

Biografija: Rođena 1954. Magistrirala 1991. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu. Član ULUS-a i  Udruženja Q u Češkoj. Od 1984. izlaže na svim značajnijim grupnim izložbama u Jugoslaviji, Srbiji i inostranstvu. Priredila je veliki broj samostalnih izložbi iz različitih disciplina (slikarstvo, grafika, crtež i td. ) širom zemlje. Učesnik je brojnih likovnih kolonija, a 1985. organizovala je multimedijalnu manifestaciju umetnosti u Beogradu. Dobitnica je ULUS-ove nagrade za slikarstvo „Zlatna paleta“.

Izložba traje do 15. aprila 2018.

Radno vreme Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“: 

ponedeljak  – petak: 10 do 19 časova

subota i nedelja: 10 do 14 časova

 Najave izložbi