paviljon cvijeta zuzuric

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

IZLOŽBA STUDENATA I PROFESORA AKADEMIJE LEPIH UMETNOSTI I MULTIMEDIJA

07.09.2017. - 22.09.2017.

IZLOŽBA  STUDENATA  I  PROFESORA   AKADEMIJE LEPIH UMETNOSTI  I  MULTIMEDIJA  

(FAKULTET SAVREMENIH  UMETNOSTI)

UMETNIČKI PAVILJON „CVIJETA ZUZORIĆ“

od 7. do 22. septembra 2017. 

Svečano otvaranje zakazano je za četvrtak 7.septembra u 20 časova.


Izložba studenata i profesora sa departmana Vizuelnih umetnosti Akademije lepih umetnosti i multimedija (Fakultet savremenih umetnosti), ima za cilj da predstavi savremeno umetničko obrazovanje u epohi tranzicije, prezentovanjem odabranih studentskih radova osnovnih, master i doktorskih studija Likovnih umetnosti i Dizajna, kao i radove njihovih profesora. 

Ovom izložbom najavljujemo i proslavu jubileja 20 godina od osnivanja Akademije lepih umetnosti (1997 – 2017), i promenu naziva u Fakultet savremenih umetnosti. Danas je osnivač Akademije lepih umetnosti i multimedija Visoka škola za informacione tehnologije – ITS, iza koje stoje dve poznate i uspešne kompanije Comtrade i LINK group.

Akademija lepih umetnosti i multimedija (Fakultet savremenih umetnosti) ima akreditovane studijske programe sva tri nivoa studija likovnih, primenjenih, dramskih umetnosti, umetničke produkcije i planira razvoj programa kreativnih komunikacija i muzičkih umetnosti. 

Izložbom odabranih studentskih radova sa studijskog programa Likovnih umetnosti i Dizajna (Vizuelne komunikacije, Dizajn enterijera, Dizajn kostima), svih nivoa studija (osnovne, master i doktorske studije), kao i radova njihovih profesora, želimo da predstavimo koncept umetničkog obrazovanja na ALUM-u, da istaknemo da su likovno-vizuelni problemi zajednički i za studente i za njihove profesore, odnosno da na ovaj način mapiramo intuicije studenata i profesora u odnosu na proces umetničkog obrazovanja i njihovo mesto u diskurzivnim okvirima kultura kojima pripadaju. Među našim studentima je i predstavnik Srbije na Venecijanskom bijenalu, doktorand Dragan Zdravković, a među profesorima Vladimir Veličković, Slobodan Trajković, Saša Filipović, Gordan Nikolić, Zoran Todović, Petar Đuza, Đorđe Stanojević, Mihailo Lujak, Sonja Krstić i drugi.

Prateći program izložbe biće tribine, predstave i koncerti studenata i profesora dramskih studija, muzičkih studija i umetničke produkcije.

Izložbu će otvoriti dekan ALUM-a i predsednik međunarodne kompanije LINK group, prof. dr Valentin Kuleto, prodekan za nastavu prof. Saša Filipović i prof. emeritus Vida Ognjenović. U muzičkom delu programa nastupiće gostujući prof. Vasil Hadžimanov.

Grupna izložba radova studenata (oko 60) i nastavnika (oko 20) ALUM-a, definiše zajednicu različitih sagovornika (učitelja i učenika), ističe umetničko delo kao čulno i iskustveno zasnovano na tehničkim znanjima, pokazuje koncept projektovanja i oblikovanja individualnog i društvenog života kroz direktnu međuljudsku saradnju, neguje lične umetničke strategije, raznovrsnost likovnog istraživanja i mnogoznačnost umetničkog mišljenja i otvorenost prema novim medijima.

 

                                                                                                               Prodekan za nastavu,

prof. Saša Filipović

 Najave izložbi