paviljon cvijeta zuzuric

Izložba studentskih radova sa departmana Likovnih umetnosti državnog univerziteta u Novom Pazaru

29.06.2018. - 10.07.2018.

Poštovani,

 

Pozivamo vas na izložbu studentskih radova sa departmana Likovnih umetnosti državnog univerziteta u Novom Pazaru, koja se otvara u petak, 29. juna 2018. u 20 časova u Maloj sali Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu.

 

Pre dve godine Udruženje likovnih umetnosti Srbije je započelo praksu da priređuje izložbe studentski radova u Maloj sali UP „Cvijeta Zuzorić“. Organizovanjem ovih izložbi umetnički fakulteti iz cele zemlje predstavljaju se u ovoj kući umetnosti i udruženju koje je za najvećih broj umetnika na našim prostorima njihova matična asocijacija. Beogradska publika će na ovoj izložbi premijerno imati priliku da vidi tredesetak slika studenata iz klase prof. Ervina Ćatovića i na taj način stekne uvid u njihova akademska dostignuća.

 

Izložene slike svedoče o ličnim senzibilitetima i promišljanjima koje nastaje kao rezultat stečenog znanja. Stilska raznovrsnost je podrazumevajuće svojstvo za izložbe ovog tipa, čime izložbena postavka postaje likovno interesantna celina. Širok dijapazon poetika i kompozicionih rešenja ove mlade ljude promoviše ali i pruža mogućnost komparacije i preispitivanja, kao i donošenja zaključaka o tendencijama u savremenoj umetnosti. 

 

Izložba traje do 10. jula 2018.Najave izložbi