paviljon cvijeta zuzuric

Cvijeta

Laureati na Trijenalu crteža i male plastike 2018.

06.07.2018. - 23.07.2018.

Poštovani,

 

 

 

Obaveštavamo vas da su na otvaranju izložbe Trijenale crteža i male plastike, u petak, 6. jula 2018. u 20 časova u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ proglašeni laureati izložbe. 

 

 

 

Na raspisani konkurs za izložbu prijavilo se preko sto autora a Umetnički savet je za izložbu izabrao radove 85 umetnika. Evidentna je znatno veća zastupljenost crteža u odnosu na malu plastiku i žiri se složio u oceni da je izuzetno visok novo prezentovanih crteža. Žiri za nagrade radio je u sastavu: istoričarka umetnosti Gordana Biba Marković, predsednik žirija, slikar i profesor na FPU Miroslav Lazović, vajar Đorđe Aralica, vajar Miodrag Rogan i slikar i profesor na FPU Stanko Zečević. Većinom glasova žiri je doneo odluku da laureati izložbe budu:

 

 

 

Ivanka Živković, za crtež

 

Vitalij Safranov, za malu plastiku

 

 

 

Biografija - Ivanka Živković: Rođena 1936. u Beogradu. Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu završila je u klasi prodesora Nedeljka Gvozdenovića 1960. Na istoj Akademiji kod istog profesora završila je i postdiplomske studije 1962. Magistarske studije iz konzervacije i restauracije završila je na institutu Royal du patrimoine artistiqueu Briselu 1966. Radila je kao član i kao rukovodilac radova i ekipa na konzervatorsko-restauratorskim radovima u mnogim našim manastirima. Radila je na FLU u Beogradu od 1974. do 2002. godine i svoje iskustvo slikara-praktičara prenosila generacijama studenata.

 

 

 

Biografija -  Vitalij Safranov: Rođen 1966. u Omsku, Rusija. Završio je studije  umetničkog obrazovanja i dizajna u rodnom gradu Omsku, a zatim je nastavio školovanje na Akademiji likovnih umetnosti u Štutgartu kod profesora Karla Semana. Od 2003.

 

radi kao samostalni umetnik. Najave izložbi