paviljon cvijeta zuzuric

NOVI ČLANOVI ULUS-a 2018.

12.01.2018. - 29.01.2018.

Poštovani,

 

 

 

Pozivamo vas na izložbu Novi članovi ULUS-a 2018. koja se otvara u petak, 12. januara 2018, u 19 časova u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“.

 

 

 

Tradicionalno, izlagački program ULUS-a svake godine započinje izložbom Novi članovi ULUS-a, koja shodno svom karakteru, poseduje vitalnost i unosi dah svežine u recentne umetničke tokove. Prijem u članstvo ULUS-a, najstarije strukovno strukovno udruženje na našim prostorima, najčešće je prva stepenica u profesionalnom životu mladih vizuelnih umetnika nakon završenih studija. Ova praksa potvrđena je i krajem prošle godine kada je raspisan konkurs za nove članove. Od primljenih šezdeset kandidata, najveći broj njih su mladi umetnici ali je neophodno istaći da među njima ima i pojedinaca koji su decenijama prisutni na našoj umetničkoj sceni, što potvđuje značaj ove profesionalne verifikacije. Svikandidati, kako to propozicije nalažu, pored ostalog, dostavljaju i određeni broj radova na uvid a Umetnički savet selektuje dela koja se prezentuju javnosti.

 

Izložba Novi članovi ULUS-a 2018. je prilika za sagledavanje, upoređivanje i valorizovanje umetničkih dometa mladih autora iz cele zemlje. Raznorodnost stilskih, poetskih i medijskih izražajnih polja govori o bogatstvu duha i kreativnosti zastupljenih stvaraoca. Izložba pruža određenu sliku o dinamici umetničkih misli i permanentnom preimućstvu tzv. tradiconalnih disciplina u odnosu na nove medije. Ova dominacija klasičnih vidova umetničkog izraza je donekle očekivana, jer novi članovi ULUS-a su tek završili školovanje na akademijama i njihovi senzibiliteti i poetske orijentacije će vremenom evoluirati, otići u drugom pravcu ili zadržati sponu sa sada izloženim delima. Svako novo pojavljivanje ovih autora biće povod za donošenje zaključaka i vrednovanje njihovog stvaralaštva.   

 

 

 

Izložba traje do 29. januara 2018.

 

 

 

Radno vreme Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“:

 

ponedeljak  – petak: 10 do 19 časova

 

subota i nedelja: 10 do 14 časovaNajave izložbi