paviljon cvijeta zuzuric

PROLEĆNA IZLOŽBA 2018.

05.04.2018. - 23.04.2018.

Poštovani,

 

Pozivamo vas na Prolećnu izložbu, jednu od najznačajnijih ULUS-ovih manifestacija koja se otvara u četvrtak, 5. aprila 2018. godine u 19 časova u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“.

 

Davne 1919. u Beogradu je osnovano Udruženje likovnih umetnika (današnji ULUS) koji je imao široke društvene ciljeve, a 1928. je otvoren Umetnički paviljon „Cvijeta Zuzorić“. U znaku ova dva jubileja ove godine se održavaju svi izložbeni programi Udruženja likovnih umetnika Srbije. Prolećna izložba je jedan od ULUS-ovih identifikacionih simbola, prilika da se na jednom mestu sagleda savremena umetnička produkcija i donesu određeni zaključci.

 

Prolećna izložba je zasnovana na instituciji konkursa i koncipirana u znaku otvorenosti prema različitim umetničkim orijentacijama. Primarna odrednica ove manifestacije je da kontinuirano prati promene na vizuelnoj sceni u okviru opšte umetničke klime. Ove godine na konkurs se prijavilo preko sto dvadeset autora a selekciju Umetničkog saveta su prošli radovi osamdeset devet umetnika.  Kako to propozicije nalažu autori su mogli da konkurišu sa dva rada nastala u poslednje dve godine. Medijska i stilska heterogenost, kao i činjenica da su učesnici izložbe umetnici različitih generacija izložbu čini jedinstvenom i raznovrsnom.  

 

Posebnost Prolećne izložbe čine i nagrade koje se dodeljuju od 1960. godine i to: Zlatna paleta, Zlatna igla i Zlatno dleto a od 2000. godine dodeljuje se i Nagrada za oblast proširenih medija. Ove laskave nagrade biće proglašene i ove godine prilikom otvaranja izložbe.

 

Izložba traje do 23. aprila 2018.

 

 

 Najave izložbi