paviljon cvijeta zuzuric

Cvijeta

SALON U OKTOBRU

12.10.2017. - 30.10.2017.

 

 

 

Poštovani,

 

Pozivamo vas na izložbu „Salon u oktobru“ koja se otvara u četvrtak, 12. oktobra 2017,  u 19 časova u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“.

 

Skoro nepun vek, Udruženje likovnih umetnika Srbije pod svojim okriljem okuplja najznačajnije umetnike kod nas, a svojim tradicionalnim izložbama daje presek umetničkog života. Posmatrajući aktuelna dešavanja, činjenice su ukazale na neospornu potrebu održavanja izložbi koje bi dale mogućnost sagledavanja umetničkih pojava u polju likovnih i primenjenih umetnosti, što je svojevremeno bila praksa. U tom cilju ULUS je inicirao i zajedno sa ULUPUDS-om, priredio izložbu „Salon u oktobru“. Ovogodišnjom izložbom započinje se praksa organizovanog okupljanja stvaralaca iz domena likovnih i primenjenih umetnosti na ovim prostorima. Istovremenim prezentovanjem kreativnih potencijala umetnika različitih primarnih opredeljenja, a koja su u osnovi srodna, ostvaruje se neposredan uvid u opšte tokove i razvoj svih vidova vizuelne umetnosti, što je i postulat izložbe „Salon u oktobru“.  Na izložbi se mogu videti radovi nastali u poslednje dve godine a koji do sada nisu izlagani, što je jedinstvena prilika da se na jednom mestu stekne uvid u recentnu produkciju zastupljenih autora.

 

Na raspisan konkurs za izložbu javilo se preko sto pedeset umetnika. Nakon žiriranja selektovano je 135 radova od ukupno 108 izlagača. Članovi slekcionog žirija su ujedno i člaovi Organizacionog odbora izložbe a to su: Anđelka Bojović predsednik Organizacionog odbora izložbe, Miroslav Lazović (predsednik UO ULUS-a), Bojan Kovačević (predsednik UO ULUPUDS-a), Bojana Burić, Zoja Bojić, Mirjana Gligorijević Maksimović, Nikola Šuica, Zorica Atić, LJiljana Subotić, LJiljana Mićović i Gradimir Rajković.

 

Na dan odvaranja izložbe „Salon u oktobru“ (12. oktobar) žiri za dodelu nagrada dodeliće dve ravnopravne nagrade i to: Velika nagrada salona za oblast likovne umetnosti i Velika nagrada salona za oblast primenjene umetnosti.

 

Izložba traje do 30. oktobra 2017. godine. Najave izložbi