paviljon cvijeta zuzuric

Ulus Galerija

Ulus Galerija

Ulus Galerija

Samostalna izložba Miloša Šarića

20.03.2018. - 30.03.2018.

 

Poštovani,

 

Pozivamo vas na samostalnu izložbu Miloša Šarića, koja se otvara u utorak, 20. marta 2018. u 18 časova, u donjem nivou galerije ULUS. 

Izložba skulptura Miloša Šarića deo je njegovog doktorskog umetničkog projekata pod nazivom „Život (u) sekiri – izložba kompozitnih skulptura“, koji se ralizuje na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Izložbeni ansambl čini dvadeset skulptura kroz koje se autor na simboličan način bavi aktuelnom svakodnevnicom smeštenom u kontekstu sekire. Serkira kao simbol i likovni element za njega je povod za raznovrsna vizuelna rešenja. 

Po rečima autora: „Dovođenje u odnos čoveka sa sekirom, u radu predstavlja simbol života i smrti, sekira je vlast, bol, snaga, moć, patnja, radost, stradanje, naivnost, sve se prepliće i oslikava u njoj.

Tako, sekira kao jedna od prvih oruđa koja je načinila čovekova ruka, nudi osvrt na prošlost, tradicuju, sa fokusom na životne aktivnosti danas. Predstavlja traganje za suštinom života, nudeći skulptorska rešenja (dvadeset 'slika'), zasnovanih na jednostavnosti predstavljanja, pritom ne banalizujući problem, ostavljajući prostor da ih publika razume i uđe svet koji sam doživeo, u traganju za sobom, za onim što jesam na likovnom planu, veoma slobodnim i razumljivim jezikom slobode.“

Biografija: Rođen je 1991. godine u Leskovcu. Osnovne akademske studije vajarstva završio na Fakultetu umetnosti u Prištini - Zvečanu 2014. godine. Master akademske studije Primenjenog vajarstva završio na FPU u Beogradu 2015. godine, na istom fakultetu nastavlja studije upisom na doktorske akademske studije, na modulu Primenjene umetnosti i dizajn. Dobitnik tri nagrade za skulpturu. Izlagao na više kolektivnih i međunarodnih izložbi. NJegova dela nalaze se u javnim i privatnim kolekcijama. Član ULUS-a i ULUPUDS-a od 2016. godine. Živi i stvara na relaciji Beograd – Vlasotince.                                                                                                              

 

Izložba traje do 30. marta 2018. 

Kontakt Galerije ULUS: tel. 011 26 23 128

Kustos: Olivera Vukotić,  e-mail: olivera.kustos.ulus@gmail.com

Radno vreme: ponedeljak – subota od 10 do 20 časova.

 


Najave izložbi