paviljon cvijeta zuzuric

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

Cvijeta

SVEČANO OTVARANJE PROLEĆNE IZLOŽBE 2017.

30.03.2017. - 23.04.2017.

Prolećna izložba ULUS-a u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu otvorena je u četvrtak, 30 marta u 19 časova. 

Izložbu su otvorili predsednik Udruženja, prof. Dušan Rusalić i autorka predgovora kataloga, istoričarka umetnosti Zorica Atić.

Na otvaranju ULUS-ove Prolećne izložbe dodeljene su godišnje nagrade Udruženja koje od svog ustanovljavanja nose pečat prestižnih umetničkih nagrada i priznanja - Zlatna paleta, Zlatna igla, Zlatno dleto, nagrada za oblast proširenih medija.

Likovni kritičar Zdravko Vučinić kao predsednik žirija, uručio je nagrade ovogodišnjim dobitnicima.

Zlatna paleta pripala je Ani Đapović, Zlatno dleto Miloradu Tepavcu, Zlatna igla Milici Antonijević, a nagrada za proširene medije Biljani Velinović.

Prolećna izložba je jedna od najznačajnijih tradicionalnih likovnih manifestacija koje ULUS u višedecenijskom kontinuitetu organizuje od 1947. godine. Koncept izložbe preuzet je od Udruženja prijatelja Cvijeta Zuzorić, koje je u periodu 1929-1941. godine ustanovilo i organizovalo Prolećnu izložbu kao jugoslovensku. I tada i sada, prolećna smotra radova predstavlja godišnji presek domaćeg stvaralaštva, i dragocena je prilika da se u adekvatnom izložbenom prostoru sagledaju poetike i lični dometi veće grupe umetnika, radovi selektovanog uzorka koji reprezentuje domaću savremenu likovnu scenu.

Na otvaranju izložbe nastupila je Jana Simić, violončelo, učenica Srednje muzičke škole "Josip Slavenski".

Umetnički događaj sa višedecenijskom tradicijom je propratio veliki broj umetnika i posetilaca, te je ovogodišnja Prolećna izložba bila u znaku druženja i prijatne atmosfere, praćena divnom prolećnom večeri.Najave izložbi